Missie

TEIRLYNCK 1862 – handmade shoes for self-made men

Missie: wij willen de beste zijn!

TEIRLYNCK 1862 = Kleinhandel van originele, artisanale herenschoenen van de beste kwaliteit en prijs,  uitsluitend van Europese makelij volgens de waarden van Fair & Square.

Fair & Square: De schoenen, lederwaren en accessoires worden uitsluitend lokaal in Europa vervaardigd in gezonde materialen op een ecologische wijze en in faire werkomstandigheden. Zie “ www.fairandsquare.eu

De korte keten: wij laten onze schoenen, lederwaren en accessoires maken bij kleine, artisanale bedrijfjes in Europa (Italië, Portugal, Spanje, België en Frankrijk), zonder tussenkomst van vertegenwoordigers, invoerders, groothandels of andere tussenpersonen. Wij gaan bij de fabrikant ter plaatse onze collectie samenstellen. In onze handel doen wij alles zelf om de kosten tot een minimum te herleiden (geen gehuurd winkelpand maar eigendom, geen personeel, geen dure publiciteit) om zo de hoogste kwaliteit aan de beste prijs met de beste service te kunnen aanbieden.
Afhankelijk van de gebruikte materialen (kalfsleder, rundsleder, geitenleder, echte rubber-latex van de heveaboom-, croupon, etc.), maakwijze ( Goodyear, blake, blake-rapido, tubulair, sacchetto, california en ago)  en de graad van afwerking (3 tot 6 steken stikwerk per cm, handgekleurd, etc.) brengen wij onze collectie aan prijzen die ver beneden de prijzen van de concurrentie liggen.

Teirlynck 1862: wij zijn de zevende generatie van een familiaal bedrijf. Wij doen er alles aan opdat een volgende generatie de winkel kan verder zetten om zo het “métier” veilig te stellen in een wereld van goedkope overproductie, uitbuiting en onethisch geldgewin.
Wij streven er naar - bij de gratie van ons gewaardeerd cliënteel - om de beste herenschoenwinkel te zijn.