Info

dsc4738TEIRLYNCK 1862

Ik ben Bart Teirlynck, zevende generatie “Teirlynck” in de schoen-en lederwaren branche. Schoenen zitten ons al 7 generaties in de genen. Reeds in de jaren 1800 hebben mijn voorouders (afkomstig van de streek van Aalter) lederen producten zoals paardentuig, zadels, laarzen, schoenen alsook dekzeilen en bachen voor wagens geproduceerd, hersteld en verkocht. In 1961 zijn mijn ouders, Joël en Rosine, een schoenenzaak begonnen op de Markt in Gavere. Schoenen “IRIS” werd al gauw gekend voor mooie en kwalitatieve schoenen alsook een persoonlijke service. Daar hebben mijn echtgenote Caroline en ikzelf de stiel en vooral de hoge standaard van service aan de klant geleerd.
In 1993 zijn wij dan op eigen vleugels een winkel gestart te Astene-Deinze op de Kortrijksesteenweg. De 1000 m² leende zich perfect voor een nieuw verkoopsysteem waarbij de klant zichzelf kon bedienen of professioneel geassisteerd werd in zijn keuze. In een paar jaar tijd werd ook deze zaak gerenommeerd tot ver buiten Deinze. In 2003 hebben wij onze winkel overgelaten aan een grote Belgische keten.
Augustus 2005 is de startdatum van onze nieuwe zaak te Sint-Martens-Latem.

Google Maps:  51.003742,3.620861  Teirlynck Kortrijksesteenweg 222 – 9830 Sint-Martens-Latem

Op de Kortrijksesteenweg 222 hebben wij in 2005 een gezellige winkel gebouwd in Long-Island stijl. Op 200 m² brengen wij een selectie elegante en sportief-geklede schoenen en lederwaren voor heren. Wij hebben bewust geen grote uitstalramen omdat wij van oordeel zijn dat een schoen pas tot zijn recht komt aan de voet. Vrije ingang en schoenen passen zonder verplichting is ons devies! Onze schoenen worden uitsluitend in Europa gemaakt door ambachtelijke fabrikanten. Deze vaklui zijn veelal ook reeds verschillende generaties bedrijvig in de schoenen en lederwarenbranche. Hun kennis wordt net zoals bij onze familie van generatie op generatie doorgegeven. De families De Pascale, Chiatto en Portogallo uit Napels, Laveglia uit Salerno, Pozzuoli uit Venetië (Italië), Gonçalves uit Guimaràes (Portugal), Pfirter uit Chatillon (Frankrijk) en Reyne uit Gent (België)  zijn enkele van de vele leveranciers die onze originele modellen ontwerpen en fabriceren. Hun knowhow staat garant voor uitstekende pasvormen in fraaie uitvoeringen. Goodyear, blake, blake-rapido, california, tubulair en sacchetto zijn de contructiewijzen die wij aanbieden. Iedere constructie heeft zijn karakteristieke eigenschap die wij u graag laten ontdekken in onze winkel. Het bovenleder is steeds volle nerf kalfs-of rundsleder en niet het goedkope splitleder. De binnenzolen zijn altijd in halsleder (croupon) en niet het goedkope texon (of cellulose = karton, papier met lijm).

Onze missie

de volledige missiebeschrijving vindt u op deze website onder "Missie".   

Onze schoenen en lederwaren worden uitsluitend in Europa geproduceerd met Europese materialen. Zie www.fairandsquare.eu . Dus bij ons geen Bangladesh-toestanden of andere vormen van uitbuiting, zoals gangbaar bij de producten van de winkelketens en wereldmerken.Wij streven er naar degelijke en mooie schoenen te brengen in een prijsklasse tussen 99 en maximum 299 Euro. Ook qua pasvorm kunnen wij het grootste deel van onze cliënteel bedienen. In een deel van onze collectie passen ook orthopedische steunzolen. Bij ons kan U terecht voor mooie kostuumschoenen van de beste kwaliteit aan een concurrentiële prijs. Wij kopen rechtstreeks bij de fabrikant, zonder tussenkomst van invoerders, grossiers of vertegenwoordigers en bekomen daardoor de beste prijs voor onze klanten.
Onze jarenlange ervaring, inzet en eergevoel zijn uw garantie op een correcte prijs en service !
Wij zijn in de eerste plaats "product people" en geen "marketing boys".

Garantie

Indien onze artikelen niet voldoen aan de vooropgestelde kwaliteiten, vragen wij u ons hierover aan te spreken. Wij verbinden ons ertoe om -in samenspraak met u- de beste oplossing te geven.

Uw mening telt!

Uw mening over alles wat onze winkel, producten, service, enz. aangaat is voor ons van het grootste belang. Laat ons weten wat u goed of minder goed vindt, zodat wij in de toekomst hiermee nog beter rekening kunnen houden.
e-mail:
info@teirlynck.be  telefoon: 0475/437.437  
of gewoon bij ons in de winkel !

Alvast bedankt.

De website

Deze website is opgestart op 6 december 2006.

De website is onze etalage, wij verkopen niet op het internet.
Wij nodigen u uit om langs te komen in onze winkel te Sint-Martens-Latem.
De beschikbaarheid van de artikelen wordt permanent aangepast op www.teirlynck.info . U kan deze site bezoeken via de link " HIER de volledige voorraad" ofwel via de link in de bovenste balk "de VOLLEDIGE voorraad".  Op deze website vindt u het grootste deel van ons aanbod, inclusief beschikbare maten.
Indien u meer wil weten over de voorraad of andere vragen, kan u contact nemen via e-mail
info@teirlynck.be of telefoon 09/386.97.71 of Gsm 0475/437.437.
Reeds 7 generaties geloven wij sterk in persoonlijke service en advies.
Daarom is persoonlijk contact belangrijk om u degelijk te kunnen informeren en adviseren over uw keuze. 
In tegenstelling tot de snelle consumptie van het internet, nemen wij wel graag de tijd voor u. 

Voor onze openingsuren zie "KALENDER"

Men zegge het voort.

TEIRLYNCK BVBA. - Kortrijksesteenweg 222 - 9830 SINT-MARTENS-LATEM

BTW: BE0459.145.738 - zaakvoerder: Bart Teirlynck

telefoon: +32 (0) 475 437 437  info@teirlynck.be

 

 

BE0459145738
Kortrijksesteenweg 222
9830 Sint-Martens-Latem
België

+32 (0) 9 / 386.97.71

Kaart weergeven


Grotere kaart weergeven